Download: ftp://slamaci@147.32.8.168/ heslo viz u tohoto příspěvku - vybrané věci (včetně titulků) i RapidShare

Fórum překladatelské skupiny ZDE
Profil překladatelské skupiny ZDE

Aktualizace:

25.5.2012 --> titulky k Hellsing OAV 9
24.5.2013 --> titulky k Hellsing OAV 10
11.11.2013 --> titulky k Dragon Ball Z 1-16
04.10.2014 --> beta titulky k One Piece movie 9 [yibis] - do titulky-beta sekce na našem FTP

neděle 22. července 2018

Chmurná připomínka minulé návštěvy

DEN 12, neděle 15. 7. 2018

Ráno se jako obvykle hrabeme z ubytovny. Zatímco na Okinawě jsme byli dlouho na jednom místě, tento druhý týden je takový “kočovný” a upřímně řečeno, začíná mě to zmáhat - zvlášť když ani nemám místo na pořádné rozložení kufru! Hirošima, kam dnes směřujeme, je už naším pátým ubytováním!

Vyrážíme na nádraží a zamlouváme si místenky na šinkanzen do Hirošimy. Nejedeme ale hned tím prvním - dali jsme si trochu času na návštěvu pošty a nákup oběda. V 11:48 vyrážíme další Sakurou na sever!

Odpoledne dorážíme do Hirošimy a pomocí lokálky a tramvaje se dostáváme do našeho ubytování - hostelu J-Hoppers. Bohužel, i když má toto místo wi-fi, jeho kvalita je dost špatná. Jsme asi odsouzení k tomu, abychom měli v Hirošimě problémy s připojením…

Vyrážíme do Parku míru, protože nováčci mezi námi ho ještě neviděli. Expozice v muzeu je… stlačená. Hlavní budova se rekonstruuje kvůli ochraně před zemětřesením a tak je všechno vmáčknuté do jedné vedlejší. A je to pořád síla. Vážně, nic proti Nagasaki, ale na Hirošimskou expozici nemá. Jediné, čím ji trumfne, je hypocentrum - v Nagasaki tam postavili památník, Hirošima má jen malou plaketu v zadní uličce.

A potom nás zase zlákaly obchody. Teď už si s váhou starosti neděláme, zato však začínáme mít problémy s objemem…

Zítra bychom se měli vydat na Mijadžimu!

Žádné komentáře: