Download: ftp://slamaci@147.32.8.168/ heslo viz u tohoto příspěvku - vybrané věci (včetně titulků) i RapidShare

Fórum překladatelské skupiny ZDE
Profil překladatelské skupiny ZDE

Aktualizace:

25.5.2012 --> titulky k Hellsing OAV 9
24.5.2013 --> titulky k Hellsing OAV 10
11.11.2013 --> titulky k Dragon Ball Z 1-16
04.10.2014 --> beta titulky k One Piece movie 9 [yibis] - do titulky-beta sekce na našem FTP

neděle 5. srpna 2018

Život na vysoké noze

DEN 27, pondělí 30. 7. 2018

Dnes vyrážíme až kolem poledne - jsme tu už skoro měsíc a začíná nás to zmáhat. Dnes chceme vyrazit na Skytree, a to ve složení já, Tomáš a Vašek. Je to kus cesty a nakonec si přikupujeme lístek na vlakovou linku Toba, abychom měli víc času.

Skytree je vysoký 634 m (jak nám neustále připomínají jeho maskoti), ale zevnitř vypadá menší než Tokijská věž - je to hlavně proto, že jeho výtahy jsou neskutečně rychlé. Navštívili jsme vyhlídky ve výšce 350 a 450 m nad zemí, ale i když jsme tam strávili hodně času, zas tak moc se tam toho nestalo. Převážně šlo o focení. Ani suvenýrů jsme moc nekoupili.

Sešli jsme dolů skrz několik pater krámů a vydali jsme se k nějakému nádraží JR (po složité fotooperaci na mostě). Došli jsme tam, neomylně vedení Google Maps a Pokémon Go, a začali jsme uvažovat. Stále máme problémy s penězi, jenže tentokrát opačně - potřebujeme utratit naši hotovost, než odjedeme. Chtěli jsme s Tomášem ještě na suši, a tak jsme podle recenzí jedno vyhledali. Podnik se jmenoval “Suši no Midori” a nacházel se ve čtvrti Šibuja. Chvíli nám trvalo ho najít - byl zastrčený ve čtvrtém patře velkého obchodního domu, ale nezklamal nás. Jedinou stinnou stránkou bylo, že jsme si u vchodu museli vzít číslo jako v bance a trvalo asi čtyřicet minut, než nás pustili dál. Jídlo bylo ale vynikající - kousky ryb velikostí výrazně přesahovaly rýži a bylo to snad poprvé, co jsem ochutnal tučného tuňáka. Bohužel se to dá jen těžko popsat - ale on k tomu jistě někdo dodá obrázek.

Do hotelu se vracíme až poměrně pozdě večer. Zítra máme poslední celý den v Japonsku!

1 komentář:

Spock řekl(a)...

Foto pro představu:
https://photos.app.goo.gl/uCjomMsVEQDKMpCP9

(plus navíc předkrm, který byl součástí toho menu:
https://photos.app.goo.gl/u6voF442GEriZoULA

a foto z menu:
https://photos.app.goo.gl/taML5TZM6ki2D7q77
)