Download: ftp://slamaci@147.32.8.168/ heslo viz u tohoto příspěvku - vybrané věci (včetně titulků) i RapidShare

Fórum překladatelské skupiny ZDE
Profil překladatelské skupiny ZDE

Aktualizace:

25.5.2012 --> titulky k Hellsing OAV 9
24.5.2013 --> titulky k Hellsing OAV 10
11.11.2013 --> titulky k Dragon Ball Z 1-16
04.10.2014 --> beta titulky k One Piece movie 9 [yibis] - do titulky-beta sekce na našem FTP

neděle 5. srpna 2018

Tři ze tří

DEN 24, pátek 27. 7. 2018

Ráno vyrážíme kolem deváté a jedeme zpátky na nádraží Ueno. V Amanodašihate jsme si totiž zjistili, že třetí z oněch tří legendárních vyhlídek na Japonsko se nachází v místě zvaném Macušima, které je nedaleko od Tokia - a tak se tam vydáváme, abychom měli sto procent.

Z Ueno jedeme šinkanzenem do města Sendai, a tam přesedáme na lokálku. Po příjezdu do Macušimy zjišťujeme, že tu jsme poněkud špatně - vyhlídka je u jiné stanice, kam odsud navíc nejezdí přímé spojení. Ale je to jen pár kilometrů, a tak se vydáváme pěšky.

Počasí se dnes trochu umoudřilo, je pod mrakem a fouká čerstvý vítr. Brzy se dostáváme k moři. Stejně jako ostatní dvě vyhlídky, i tato je o moři. V Macušimě se lidé dívají na řadu malých ostrůvků v moři, které jsou porostlé borovicemi (odtud název Macušima - “ostrov borovic”).

Kromě ostrovů jsou tu i další atrakce. Na oběd míříme na místní rybí trh. Mají tu ramen s nejrůznějšími mořskými plody včetně krabích klepet a ústřic, a také špíz z hovězího jazyka. To sice není mořský tvor, ale je to místní specialita, tak ho beru.

Po obědě směřujeme do muzea. Je tu muzeum věnované Date Masamunemu, proslulému místnímu vládci z šestnáctého století. Několik pater tu naplňují dioramata o jeho životě a v přízemí jsou navíc voskové figuríny slavných rodáků z okolí Macušimy.

Jdeme se ještě podívat na vyhlídku na ostrůvek Ošima. Vede tam tradiční červený klenutý můstek, ovšem už moderního typu, z kovových trubek. A potom už se blíží šestá hodina a my směřujeme na to druhé nádraží a míříme zpátky do Tokia.

Zítra chceme zkusit nějaké místní trhy.

Žádné komentáře: