Download: ftp://slamaci@147.32.8.168/ heslo viz u tohoto příspěvku - vybrané věci (včetně titulků) i RapidShare

Fórum překladatelské skupiny ZDE
Profil překladatelské skupiny ZDE

Aktualizace:

25.5.2012 --> titulky k Hellsing OAV 9
24.5.2013 --> titulky k Hellsing OAV 10
11.11.2013 --> titulky k Dragon Ball Z 1-16
04.10.2014 --> beta titulky k One Piece movie 9 [yibis] - do titulky-beta sekce na našem FTP

sobota 14. září 2013

Den devatenáctý - Ve víru velkoměsta

Předposlední den v Japonsku jsme zahájili cestou do zahrady císařského paláce v Tokiu, samozřejmě za použití naší dvoudenní jízdenky na metro. Z této zahrady je přístupná jenom východní část (ostatní císař stále ještě používá), ale i ta je poměrně rozsáhlá a její prohlídka chvíli trvala.

Potom jsme se vydali do Jinbouchou - čtvrti knih. Chvíli jsme tam bloumali a prohlíželi si obrovská knihkupectví a knihy vystavené na ulici, ale málo platné - člověk dostane hlad a my jsme si stále ještě nesplnili jeden z našich cílů: navštívit pravou japonskou suši-restauraci.

Naštěstí jsme hned v blízkém okolí na jednu narazili - byl to pravý sušibar, kde se jedlo vestoje. Objednali jsme si levný mix, ve kterém byly různé klasické pochoutky jako losos, kreveta, oliheň nebo vaječná omeleta. Dokonce i moje matka si dala, přestože chovala k syrovým rybám silnou středoevropskou nedůvěru. A chutnalo jí!

Po obědě jsme se opět rozdělili - já s matkou jsme chtěli navštívit Akihabaru, čtvrť elektroniky a Mekku všech otaku, zatímco Spock s Karlem tam byli už včera. Nejprve jsme navštívili čtvrť Ginza s divadlem Kabukiza a velmi zajímavým obchodním domem Sony, kde jsme mohli vidět, co se v dohledné době objeví i u nás, a pak už jsme zamířili do Akihabary. Toužili jsme především sehnat nějaká puzzle, která bychom přivezli domů rodině. Přes ohromné bohatství Akihabary jsme je ale dokázali najít pouze v jednom malém, jen asi šestipatrovém bezcelním krámku. Nevadí - mise splněna!

Já bych se v Akihabaře ještě klidně chvíli zdržel, ale moje matka, poněkud vyvedená z míry pohledem na moderní japonskou kulturu, už by raději jela domů, a tak jsme se vydali k našemu hotelu (jen pět stanic metrem od Akihabary) a po večeři v čínském bistru jsme do něj zapadli.

Objevují se ovšem nepříjemné náznaky, že se možná zkazí počasí. K Japonsku směřuje tropická bouře a mohla by zasáhnout i Tokio - v tom případě by to mohlo negativně ovlivnit náš zpáteční let. Zdá se, že to není příliš pravděpodobné - ale nezbývá než počkat.

Zítra je náš poslední den a po půlnoci bychom se měli vydat zpátky do Dubaje, a pak do Prahy!

Spock: S Karlem jsme ještě prošli několik obchodů ve čtvrti knih, navíc jsme narazili i na "stojenový obchod", pak jsme se ještě jednou vydali do Akihabary.

Žádné komentáře: