Download: ftp://slamaci@147.32.8.168/ heslo viz u tohoto příspěvku - vybrané věci (včetně titulků) i RapidShare

Fórum překladatelské skupiny ZDE
Profil překladatelské skupiny ZDE

Aktualizace:

25.5.2012 --> titulky k Hellsing OAV 9
24.5.2013 --> titulky k Hellsing OAV 10
11.11.2013 --> titulky k Dragon Ball Z 1-16
04.10.2014 --> beta titulky k One Piece movie 9 [yibis] - do titulky-beta sekce na našem FTP

středa 29. července 2009

Nekonečný příběh - přednášky a soutěže

Advík už je tu a tak jsme se rozhodli douveřejnit zbytek přednášek a soutěže.

Statistiky z linie Nekonečný příběh

21 přednášek
4 soutěže

PŘEDNÁŠKY

Slayers
Přednášející: Kuba
Anotace: Chcete se dozvědět něco málo o úžasném světě Slayers? O Lině Invers ničící města a o Gourrym neschopném si zapamatovat základní informace? Pokud ano, tak přijďte a já vás zasvětím.

One Piece - To jsou nějaké plavky
Přednášející: Drobek87
Anotace: Chtěli jste vědět, co je tak výjimečného na světě One Piece? Že toto dílo dalšími lety získává nehynoucí slávu u lidí, co nezavrhli jiný styl kresby? Jaké způsoby využil autor na vytvoření originálních zápletek? To a možná o trošku více se vám pokusím v nastínit v přednášce.

Takahashi Rumiko
Přednášející: mJezdec
Anotace: Přednáška o anime, které byly vytvořeny podle Takahashi Rumiko. Má cenu koukat na tato anime a kolik jich vlastně je? Co je spojuje a čím jsou zajímavé?

Sailor Moon
Přednášející: Yuki
Anotace: Zajímají vás děvčata v sailorských uniformách, mluvící kočky, tajemní hrdinové, kteří se objeví vždy v tu pravou chvíli, máte rádi kouzla? Jak by jste bojovali s ďábelským nepřítelem? Ohněm … vodou … blesky … nebo by jste se ho jen snažili přemluvit, aby to už víckrát nedělal?? V tomhle příběhu se můžete těšit na tohle všechno a ještě přidá romantický příběh.

Ruruoni Kenshin
Přednášející: Naiseen
Anotace: Akce, romantika a historické intriky. To vše pomohlo vytvořit Rurouni Kenshina (Samurai X). Příběh z pera Nobuhiro Watsuki o putujícím bojovníkovi v době éry Meiji. Himura Kenshin chrání čest těch, kteří to nejvíce potřebují. Jeden z nejpopulárnějších titulů Shonen Jump v animované podobě, který byl poprvé vysílán v roce 1996 a režírován Kazuhiro Furuhashi. Základní informace, kostra děje, charakteristika postav, to vše je zahrnuto v přednášce.

Párování v dlouhých anime
Přednášející: Kateřina Novotná
Anotace: V této přednášce se podíváme na zoubek chemii, která dává dohromady muže a ženu v anime. Povíme si něco o nejznámějších párech a charakteristikách, které je spojují.

Dabing vs. Originál
Přednášející: Yuffie
Anotace: Už dlouhé věky se anime fanoušci zabývali touto otázkou nekonečného boje mezi originálem a dabovaným anime a s čím dál větším počtem seriálů dabovaných v češtině roste také množství názorů mezi fanoušky. Dabing s sebou totiž mnohdy nepřináší pouze naprosté přebudování charakteru postav, ale přináší s sebou i cenzuru a jiná úskalí, která však jako praví otaku musíte překonat. Že to ale není vždycky procházka růžovým sadem být fanouškem nějakého seriálu a jako správný fanoušek sledovat i dabované verze, o tom se přesvědčíte zde.

Detective Conan
Přednášející: Yuffie
Anotace: Když je Vám sedmnáct let, život není zrovna dvakrát procházka. Když je Vám sedmnáct let a vaším snem je stát se soukromým detektivem, pak život teprve začíná nabírat obrátky. Ale když je Vám sedmnáct let, vaším snem je se stát soukromým detektivem a najednou… už Vám není sedmnáct ale deset, tak pak se o Vás natočí nekonečný seriál. Seriál, který se počtem dílů může rovnat i One Piece a skoro i Pokémonům o chlapci, ze kterého se stal malý kluk, se stal skoro kultem. Nejednoho fanouška donutil přečíst si Sherlocka Holmese a vzbudit v nich vášeň k práci detektiva. Proč se ale stal tak slavným?



SOUTĚŽE

Pokémon
Anotace: Sbírali jste svého času barevné příšerky? Byli jste se podívat na předchozí přednášce o pokémonech? Věříte si, že je znáte OPRAVDU všechny (je jich 493!) ? Tak přijďte si ozkoušet své znalosti z fantastického světa kapesních příšerek, které ovládají elementy. Třeba vyhrajete i nějakou tu drobnost...

Písemka
Anotace: Strávili jste u nás na linii opravdu moře času? Nevynechali jste ani jednu přednášku nebo jste absolvovali alespoň většinu z nich? Tak si pojďte zkusit napsat písemku o hodnotné ceny...

InuYasha
Anotace: Znáte feudální Japonsko jako své boty? Dokážete z hlavy vyjmenovat všechny kladné i záporné hrdiny z InuYashy? Mangu znáte nazpaměť a počet prokoukaných dní nad InuYashou už dávno počítáte v týdnech a měsících? Pak tahle soutěž je tu pro vás...

Sedmiboj
Anotace: Sedm disciplín, ve kterých prověříte vše od zručnosti až po schopnost logicky uvažovat. Číslo sedm je magické tak pojďte a poznejte na vlastní kůži jeho kouzlo...


Žádné komentáře: