Download: ftp://slamaci@147.32.8.168/ heslo viz u tohoto příspěvku - vybrané věci (včetně titulků) i RapidShare

Fórum překladatelské skupiny ZDE
Profil překladatelské skupiny ZDE

Aktualizace:

25.5.2012 --> titulky k Hellsing OAV 9
24.5.2013 --> titulky k Hellsing OAV 10
11.11.2013 --> titulky k Dragon Ball Z 1-16
04.10.2014 --> beta titulky k One Piece movie 9 [yibis] - do titulky-beta sekce na našem FTP

středa 18. září 2013

Poslední dva dny - Všude dobře

Náš poslední den v Japonsku byl poněkud zastřený obavami z počasí. Ozývaly se zprávy o tajfunu, který se blížil, a celé dopoledne lilo jako z konve. Proto jsme se rozhodli strávit poslední den někde pod střechou a vydali jsme se do Tokijského národního muzea.

A celý den jsme v podstatě strávili v tomto muzeu a v sousedním muzeu přírody a vědy. Zatímco Tokijské národní muzeum se zaměřovalo spíše na umění a ukazovalo spousty cenných uměleckých děl, Muzeum přírody a vědy předvádělo Japonsko po stránce přírodní. Obě muzea dohromady tak poskytovala poměrně ucelený obraz všeho toho, co jsme během našeho pobytu v Japonsku viděli. Památky i lesy, moderní technika i zvířata. Všechno se to nakonec krásně spojilo do jediného zážitku zvaného "Japonsko".

A pak přišel večer a čas na naši dlouhou cestu domů. Metrem a vlaky jsme se dostali na letiště Haneda a před druhou hodinou v noci jsme vyrazili zpět do Dubaje. A asi právě včas - jak se ukazuje, tajfun zasáhl Japonsko v pondělí a zaplavil část Kjóta.

To už jsme ale nevěděli. My jsme v pořádku doletěli do Dubaje a odtamtud zpět do Prahy. A i když změna teploty a času pro nás byla tak trochu šok, byli jsme rádi, že jsme zase doma.

Protože jestli plyne z naší cesty nějaké ponaučení, tak toto: ať jste kdekoli, buďte vždy rádi, že jste právě tam.

1 komentář:

Spock řekl(a)...

poznámka: je to zápis za dny 15.9.2013(neděle) a 16.9.2013(pondělí), jedná se o dvacátý a dvacátý první den naší výpravy (když počítáme i cestu tam a zpátky)