Download: ftp://slamaci@147.32.8.168/ heslo viz u tohoto příspěvku - vybrané věci (včetně titulků) i RapidShare

Fórum překladatelské skupiny ZDE
Profil překladatelské skupiny ZDE

Aktualizace:

25.5.2012 --> titulky k Hellsing OAV 9
24.5.2013 --> titulky k Hellsing OAV 10
11.11.2013 --> titulky k Dragon Ball Z 1-16
04.10.2014 --> beta titulky k One Piece movie 9 [yibis] - do titulky-beta sekce na našem FTP

čtvrtek 29. srpna 2013

Slamáci v Japonsku - První dva dny

Mekkou každého otaku je dozajista návštěva naší země zaslíbené – tedy Japonska. I my jsme se tam tedy rozhodli pro jednou vypravit. Slamáci Marek a Spock v doprovodu Drobkova bratra a Markovy matky se tedy vypravili na poznávací cestu. Jak to s nimi dopadlo a kam je jejich cesta zavede, to vám ukáže tato série příspěvků.


První dva dny: Pod Dubaj, za Dubaj

Prvním problémem při cestě do Japonska je samozřejmě to, jak se tam dostat. Autostop a psí spřežení jsme brzy zavrhli, a tak se jedinou schůdnou možností stalo letadlo, a to konkrétně letadlo společnosti Emirates s mezipřistáním v jejich hlavním centru v Dubaji. Je to, pravda, trochu zajížďka, ale zdaleka ne taková, jak by se zprvu zdálo.

Z Prahy jsme vyrazili v úterý odpoledne. Sraz na letišti proběhl v pohodě a brzy jsme si už lebedili v obřím Boeingu. Samozřejmě, moc se toho říct nedá: šest hodin nehybného sezení na sedadlech. Pouze je třeba vyzdvihnout nezvykle vysokou kvalitu jídla i zábavy, která překvapila i Markovu matku, zkušenou to cestovatelku.

V Dubaji pak několik hodin čekání, přestup a let směrem k japonskému městu Narita, kde je jedno z tokijských mezinárodních letišť. Druhé, Haneda, navštívíme při cestě zpátky. Cesta tentokrát trvala celých devět hodin a snažili jsme se během ní spát, s většími či menšími úspěchy.

Ale vytrvali jsme, přetrpěli nedostatek spánku i časový posuv, který k našemu překvapení činil pouhých sedm hodin, a v 17:25 japonského času jsme dorazili na letiště. A asi o hodinu později jsme už prošli imigrační kontrolou a ocitli se na japonské půdě, připraveni na tři týdny dobrodružství.

Ubytování jsme si vesměs zamluvili už doma. První dvě noci jsme naplánovali v hotelu Narita U-City, kam jsme se z letiště dopravili hotelovým autobusem. Už tady začalo být jasné, kde jsme se to ocitli – autobus byl klimatizovaný a cesta velmi kvalitní.

Pokoje v hotelu byly, pravda, menší; to však bohatě vyvážila jejich cena. Obecně zjišťujeme, že ubytování v Japonsku je docela levné, pokud si dáte trochu práce s jeho hledáním.

2 komentáře:

Spock řekl(a)...

Jenom malá poznámka, tyto příspěvky píše Marek14, já je jen nahazuji na blog.

Spock řekl(a)...

poznámka: je to zápis za dny 27.8. a 28.8.2013