Download: ftp://slamaci@147.32.8.168/ heslo viz u tohoto příspěvku - vybrané věci (včetně titulků) i RapidShare

Fórum překladatelské skupiny ZDE
Profil překladatelské skupiny ZDE

Aktualizace:

25.5.2012 --> titulky k Hellsing OAV 9
24.5.2013 --> titulky k Hellsing OAV 10
11.11.2013 --> titulky k Dragon Ball Z 1-16
04.10.2014 --> beta titulky k One Piece movie 9 [yibis] - do titulky-beta sekce na našem FTP

čtvrtek 16. července 2009

Nekonečný příběh - představení přednášek

Advík se nám blíží a tak by nebylo marné představit vám slibovaných 13 přednášek.
Snad vás linie Nekonečný příběh něčím zaujme.


Fillery
Přednášející: Marek14
Anotace: Postrach nás milovníků dlouhých seriálů. Kratší i delší příběhy, o které původní autor mangy sotva zavadil okem.Ale proč tyto nepopulární sekvence vlastně existují? Jaké existují typy fillerů? A především – jak se k tomuto problému staví některé z populárních nekonečných sérií? To vše se dozvíte v přednášce nazvané "Jak vyplnit čas".

Eyeshield 21
Přednášející: Soli
Anotace: Toto anime sportovního žánru ukazuje, že sport není jen o individuálních výkonech, ale také o souhře, kamarádství a odvaze lidí z týmu.
Sena, nováček nízkého vzrůstu na deimonské střední, je ihned po nástupu vtažen do víru dění kolem týmu amerického fotbalu. Zpočátku trojčlenná skupina v čele s ďábelsky proradným Hirumou rychle nabírá nové členy, aby vytvořila neporazitelný tým, se kterým by se dostali až do vysněného šampionátu.

Bleach
Přednášející: Kuba
Anotace: Slyšeli jste o Bleach? Ano? Ale ještě jste ho neviděli. Tak přijďte dozvíte se něco málo o Bleach. Nebudu vás trápit Dlouhýma průpovídkami rychle stručně a výstižné. Tak přijďte.
PS: Za kecání do přednášky koušu.

Nejhezčí ženské charaktery v anime
Přednášející: Soli
Anotace: Slintali jste někdy nad nádhernou bishinkou v anime? Nedají vám v noci spát vaše oblíbené postavy? Tato přednáška si klade za cíl seznámit účastníky s nejlépe nakreslenými a propracovanými ženskými charaktery v dlouhých anime.

Ranma 1/2 - šílená bojová umění
Přednášející: Spock
Anotace: Co vše se dá brát jako bojové uměni? Kde jsou hranice? Podíváme se, jak se s tím vypořádala Rumiko Takahashi autorka mangy Ranma 1/2 a následně autoři anime adaptace. Ukážeme si normálnější, divnější i skoro šílené.

Hunter X Hunter - neznámý skvost
Přednášející: Hintzu
Anotace: Každý žánr má díla, která se na jeho směřování podepsala víc než jiná. Některá patří k těm známějším, ale o dalších má český fanoušek jen matné povědomí, pokud vůbec nějaké. Manga i anime Hunter X Hunter vytyčili směr moderního martial arts shounen, který se ostatní autoři většinou bojí napodobovat, ale pokud se odváží, stojí to za to. O čem vlastně je HxH, čím ovlivnilo tento žánr a pokud je tak výjimečné, proč je u nás skoro nikdo nezná? Zhruba o tom by měla být tato přednáška.

Pokémon
Přednášející: Alex
Anotace: Píše se rok 1999 a v televizi běží ukázky na jakýsi nový kreslený seriál, kde je hlavním hrdinou 11ti-letý kluk a jeho Pokémon Pikachu – přerostlá žlutá myš s červenými tvářičkami a klikatým ocasem. Současně s ukázkami a začátkem seriálu se novinové stánky a hračkářství doslova začaly utápět s časopisy a různými předměty na Pokémonní tématiku. Co jsou ale Pokémoni zač? Jak je možné, že tento fenomén docela úspěšně přežívá ještě nyní?

D.Gray-man
Přednášející: Alex
Anotace: Když vám zemře někdo hodně blízký, bývá nejčastějším přáním, aby se daná osoba zase vrátila mezi živé k vám. Co se ale stane, když někdo vaše přání vyslyší? V první moment jste štěstím bez sebe… v první kratičký moment. Před vámi se objeví uměle vytvořené tělo s duší dané osoby a ta osoba opravdu není ráda, že je zpět. Za váš dobrý skutek si přivlastní vaše tělo, pak už je z vás jen bezcitný akuma („démon“), živá zbraň, která poslouchá příkazy svého pána, a že ten pán není zrovna lidumil. Pro vás naneštěstí je tu Černý řád, který tvoří exorcisti z celého světa vybavení zbraněmi, s jejichž pomocí akumy ničí.

InuYasha
Přednášející: Ahiru-chan
Anotace: Nechtěli jste někdy žít v časech dávno minulých? Mladé dívce Kagome se tato možnost naskytne a s pomocí staré chrámové studny se dostane do starého feudálního Japonska obývaného nejen počestnými samuraji a lapky jechž bylo v těch dobách plno. Narazí také na polodémona InuYashu, který v touze po posvátném drahokamu byl zapečetěn a společně se smrtí kněžky Kikio zmizel ze světa. Nyní se ale objevil znovu a spolu s drahokamem se začali probouzet i lidé a démoni, kteří po něm touží.

Digimon vs. Pokémon
Přednášející: Pelops
Anotace: Dva fenomény, které se vyskytli těsně po sobě a o kterých slyšel téměř jistě každý z nás. V lecsčems jsou si podobné a v něčem jsou různé. Jak se liší evoluce u pokémonů a digi proměna u digimonů, kolik je druhů těch i těch rozdílnost světů a mnohem víc... to vše vás čeká.

Manga vs Comics
Přednášející: Nightie
Anotace: Východ proti západu. Dva různé pohledy na ten samý žánr. Jak se liší komiks a manga v příběhu, kresbě a takových těch dalších podstatných věcech, bez nich by svět bublin nemohl existovat. Co si myslíte, že je lepší nebo horší? Neporazitelní okatí samurajové anebo hrdinové v elasťácích? A hlavně proč si to myslíte?

Fansub
Přednášející: Prasátko
Anotace: Tvořit překlady pro dlouhé série Anime, jako je třeba Naruto,
není žádný med a spousta lidí si nedokáže představit, co všechno
stojí za tím, aby si každý týden mohli zhlédnout 23 minut a 4 sekundy
jejich oblíbeného seriálu.
Tato přednáška spojená s diskusí vám přiblíží všechny části
fansubování (časování, překlad, korekce, karaoke, typesetting, encoding...).


One Piece - Vůle D.
Přednášející: Drobek87
Anotace: Znáte všechny osoby, které jsou nositeli D v jméně. Ne a chcete to napravit? Tak se neostýchejte a přijďte se pokochat velikány ze světa One Piece.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

budete si zaznamenávat přednášky?? na advik se na 100 % nedostanu ale přesto bych si pár přednášek rád poslechl...

Drobek87 řekl(a)...

Předběžně bych měl zájem o pořízení záznamů přednášek. Uvidí se jaký budou mít stanovisko přednášející.

Anonymní řekl(a)...

zdravím, tak se chci zeptat jak to tedy vypadá, zde bude nějaký záznam z přednášek. když ne video, textová forma by také nebyla od věci

Drobek87 řekl(a)...

Záznam z nějakých přednášek byl pořízen (kvalita je nizká) ale není čas a místo kde to zatím zkomprimovat. Teoreticky tomu dávám dva měsíce